İzleyiciler

10 Eylül 2015 Perşembe

Deprem, Uzun Bir Çukur, Toplu Mezar


          1999, 17 Ağustos depremiyle sarsıldığımız uğursuz yıl. Depremin üzerinden birkaç gün geçmişti. Yaz ayındaydı ülke ve hava oldukça sıcaktı. İşte o günlerde zaten neredeyse tamamı travma yaratacak görüntülerle dolu deprem ortamında, yeni bir olayla karşılaşmıştım. 
          Ağustos sıcağında çürümeye başlayan sahibi bulunamamış cesetlerle dolu kamyonlar tarlalara giriyordu. Daha sonra iş makinelerinin açtığı uzun çukurlara yuvarlanıyordu cesetler. Kimi battaniyeye kimi çarşafa sarılmıştı, düşerken bazılarının örtüleri açılıyordu. Salgın hastalık tehlikesine karşı bu çözüm yöntemi bulunmuştu. 
          Yıllar sonra bugün o görüntüleri aradım. Video ya da resim bulamadım. Sanki herkes unutmuştu olanları. Belki bilinçaltına itmişti insanlar. Hatta görüntüler özellikle toplanmış olabilir. Benim ise bugün gibi gözümün önünde hala. 
           Ayrıca depremden önce çıkan bir gazete haberi.. Büyük şehirlerimizde bulunan yapıların güvenli olmadığı ile ilgili raporların örtbas edildiğini yazıyor. Belli ki okuyan olmamış o zamanlar… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder